Måla inomhus

Att måla inomhus är inte lika svårt och krävande som exempelvis fasadmålning, och många väljer att måla själva när rummen ska få ny färg. Man behöver dock veta vad man gör för att resultatet ska bli bra. Det gäller framförallt underarbetet, för om man slarvar med det kommer det direkt att synas under färgen. Ojämnheter i underlaget kan många gånger framträda mer när ytan är målad, så vill man att arbetet ska se professionellt ut bör man ta det säkra för det osäkra och anlita en målerifirma.

Obekväma arbetsställningar
blåttDet behöver förstås inte enbart handla om väggar när man målar inomhus. Tak är en en annan sak som många väljer att fräscha upp då och då. Ljusa tak blir lätt missfärgade även om det kanske inte syns vid första anblicken. Målar man om kommer man direkt att se skillnaden, men när det gäller takmålning får man räkna med några timmar i obekväma arbetsställningar. En målerifirma kommer att kunna utföra arbetet mycket snabbare, och dessutom blir det snyggare. När man använder sig av ROT-avdraget blir det inte så dyrt att anlita målare, speciellt inte för mindre arbeten inomhus.

Kunskap om färgtyper och verktyg
Det gäller att ha kunskap om vilken typ av färg man ska använda när man målar, och även vilka verktyg man ska använda för att resultatet ska bli bra. Om man till exempel ska måla på varma underlag, som exempelvis element eller vissa rör, måste man använda en speciell typ av färg som inte ändras i kulören av hettan. De svåråtkomliga ytorna måste också målas med speciella penslar. Ska man måla i våtutrymmen gäller det att veta om färgen kommer att fästa på våtrumstapeten eller ej. En målerifirma är många gånger det bästa valet när man vill ha ett snyggt resultat som håller.